Arrangementen
á la Carte
Dé gerechten van Joris die in de loop van de jaren echte klassiekers zijn geworden!
8 Gerechten inclusief Noordzeekrab, Coquilles, Kreeft, Zwezerik, Kaviaar en ga zo maar even door.
Deze gerechten proeft u nergens anders.
» Coquille St. Jacques
rauw gemarineerd, aardappel, oranjebloesemvinaigrette, doperwt, schuim van tomaat
» Rode mul
witte asperge, vinaigrette Antiboise, Hollandaise met gerookte boerenboter, daslook
» Kreeft
gebakken, salade van roodlof, Cantaloup meloen en hazelnoot, krokante ‘Oude Ackerdijker’, jus van Vadouvan
» Heilbot ‘Bollinger’
licht geroosterd, krokante sucade, aardpeer, visjus met gember, saus van Champagne en fenegriek
» Zwezerik
krokant gebakken en daarna gelakt in kalfsjus, soto, groene perzik, witte kool en bergamot
» Lam
gebraad en stoofje van Hollands lam, rabarber, gezouten citroen, eigen jus met mierikswortel
Of:
» Japanse Wagyu Short Rib A4
saus van zwarte wintertruffel
» Zuurtjes
parfait van zuurtjes, groene curry, tomaat en framboos
4 gerechten( enkel voor lunch) € 95,- pp
5 gerechten € 119,-
6 gerechten € 139,-
7 gerechten € 159,-
De menuprijs is inclusief luxe aperitiefgarnituur.
Ze zijn er weer! We hebben er zo lang weer naar uitgekeken en zijn blij dat we ze nu weer mogen gaan bereiden!
We serveren een 4 gangen menu met daarin 3x deze heerlijke ‘koningin onder de groente’ en ter afsluiting een heerlijk dessert.
3 gangen verrassingsmenu met de mooiste ingrediënten uit het seizoen.
Dit menu serveren wij enkel tijdens de lunch op donderdag en vrijdag.
3 lichte gerechten bereid met de heerlijke lenteklassiekers: Asperge, Ansjovis en Aardbei. Hierbij serveert Alain een mooi bijpassend glas wijn.
(Dit arrangement is enkel telefonisch te reserveren op basis van beschikbaarheid.)
All-in 6 gangen menu met alles erop en eraan in de keuken bij Joris. Dus inclusief champagne aperitief, luxe aperitief garnituur, 6 luxe gerechten, 6 glazen bijpassende wijnen en koffie / thee tot besluit met friandises.
Het Chefs Table arrangement bieden wij aan vanaf 4 personen.
All-in 6 gangen menu, bereid met het zeer exclusieve Japanse ‘WAGYU’ beef. In de keuken bij Joris. Dus inclusief champagne aperitief, luxe aperitief garnituur, 5 luxe gerechten met Wagyu, dessert, 6 glazen bijpassende wijnen en koffie / thee tot besluit met friandises.
Het Wagyu Chefs Table arrangement bieden wij aan vanaf 4 personen.
frisse salade aangemaakt met koriander, tartaar van kalfshaas, schuim van curry, vinaigrette van gember, ‘Impérial’ kaviaar
(Signature Dish)
dun gesneden, oude Boerenkaas van boerderij ‘Ackerdijk’, witlof, Granny Smith, crème van zwarte wintertruffel
‘Américain’ van tomaat, aardappel, gebrande mosterd, gerookte eidooier en schuim van tomaat
krokant gebakken daarna gelakt met kalfsjus, soto, groene perzik, witte kool en bergamot
gekonfijt in vanille olie, witlof aangemaakt met hazelnoot, gekarameliseerde pomelo, Tom Yam
Geroosterde bloemkool, beurre noisette, oude kaas, zwarte truffel, hazelnoot
gebraden rugfilet, gremolata, stoofje van de nek, rabarber, witte asperge, eigen jus met mierikswortel
kort geschroeid, witte asperges, vinaigrette Antiboise, Hollandaise met gerookte boerenboter, daslook
gevuld met duxelles van bospaddestoelen, witte asperge, kerrie, lamsoren, saus van morilles
wisselend garnituur, saus van zwarte wintertruffel
gekarameliseerde en gedroogde ananas, sorbet van exotisch fruit, luchtig schuim van boerenkwark en vanille
parfait van ‘Arabica’ koffiebonen met mango, krokante hazelnoot en een crème van gember
Combinatie van zure matjes en groene curry, compote van tomaat en framboos
Onze wijnkaart……
Is iets waar wij heel erg gelukkig van worden!
Met blozende wangetjes mogen wij misschien wel beweren dat we er trots op zijn…
Afgelopen jaren hebben wij veel tijd besteed aan het samenstellen van een degelijke, variabele en interessante wijnkaart. Zo bevat die grootse namen als Coche Dury, F.X. Pichler en Giscours. Daarnaast zijn wij altijd opzoek naar nieuwe trouvailles om als voorbeeld Can Axartell, Neumeyer en Grivot Goissot te noemen. In de kaart vindt u onze favorieten terug met het logo erachter.
Wij houden erg van tradities, maar schuwen de moderne technieken zeker niet. Zo maken wij ook gebruik van het Coravin-systeem. Op deze manier kunnen we ook wijnen per glas aanbieden die voorheen alleen per fles te krijgen waren.
Omdat we hedendaags ook wat meer op het volume letten en een glas niet altijd voldoende blijkt te zijn en hebben we een rijk aanbod aan halve flesjes op de kaart staan.
Voor de liefhebbers van wijn-spijscombinaties hebben we naast het ‘Premier Cru’ arrangement ook een ‘Grand Cru-arrangement waar we de lat nog een tikkeltje hoger leggen. Mocht u eens helemaal geen zin hebben om alcohol te gebruiken dan bent u bij ons ook aan het goede adres. We hebben een keur aan veelal eigengemaakte alcoholvrije creaties die we met de meeste zorg bij onze gerechten hebben uitgezocht.
Wij hebben geprobeerd voor u een evenwichtige wijnkaart samen te stellen en we hopen dat u tot een mooie keuze kunt komen. Mocht u de actuele kaart alvast in willen lezen en/of specifieke wensen hebben dan kunt u altijd even een mailtje sturen naar sommelier@aandezweth.nl
Met vriendelijke groet,
Alain Rosier