Arrangementen
á la Carte
» Wagyu
spekbokking | Gillardeau oester | atjar
» Paling en Mosseltjes “In het groen”
zuurkool | Charlotte aardappel | peterselie
» Rode mul
langoustine | courgette | Tom Yum
» Noordzeekrab
curry | gember | Asetra Kaviaar
» Zwezerik
stoofpeer | witte kool | jus van Soto en bergamot
» Polderhaas
muesli | Taggiassche olijf | kweepeer
» Bloedsinaasappel
dragon | Grand Marnier ‘Cuvee Du Centenaire’ | Buddha’s finger
SPECIAAL MENU!
Vier met ons mee dat wij dit jaar voor de 10e keer een Michelinster uitgereikt hebben gekregen!
10 Kleine, bijzondere gerechtjes. Geserveerd in 5 gangen.
€ 110,- per persoon. Gelieve bij de reservering te vermelden dat u dit menu wenst.
» Black Angus
als tartaar gesneden, spekbokking, sorbet van atjar, passiefruit, haringkaviaar
» Paling en Mosseltjes “In het groen”
gekonfijte charlotte aardappel, zuurkool, peterselie, pompoenpitolie
» Kreeft
fleur de courgette gevuld met kreeft, pistache, tomaat en gezouten citroen, Holandaise van tomaat
» Kabeljauw
gegaard in gerookte melk, courgette, avocado, katsuobushi, tom yam
» Kalfswang
op lage temperatuur gegaard, gebakken eendenlever, soto, stoofpeer, witte kool en bergamot
» Duif
aan het karkas gebraden, witlof, kumquat, chutney van pruim, eigen jus met steranijs
» Creme Catalana
sinaasappel, specerijen, sorbet van olijfolie
5 gerechten € 115,-
6 gerechten € 135,-
7 gerechten € 155,-
De menuprijs is inclusief luxe aperitiefgarnituur.
dagelijks wisselend 3 of 4 gangen menu al naar gelang de aanvoer van de markt, eventueel uit te breiden met een kaasassortiment.
drie gangen: € 75 (enkel voor lunch)
vier gangen: € 95
Geniet van de herfst met dit fantastische 5 gangen-arrangement! Laat u verwennen in ons comfortabele restaurant met de heerlijkste gerechten van het seizoen, aangevuld met de mooiste pareltjes uit Alain z’n wijnvoorraad.
Inclusief bruisend aperitief, luxe aperitiefgarnituur, waterarrangement en koffie / thee met friandises tot besluit.
All-in 6 gangen menu met alles erop en eraan, letterlijk, ín de keuken bij Joris. Dus inclusief champagne aperitief, luxe aperitief garnituur, 6 luxe gerechten, 6 glazen bijpassende wijnen en koffie / thee tot besluit met friandises.
Het Chefs Table arrangement bieden wij aan vanaf 4 personen.
All-in 6 gangen menu, bereid met het zeer exclusieve Japanse ‘WAGYU’ beef. Letterlijk ín de keuken bij Joris. Dus inclusief champagne aperitief, luxe aperitief garnituur, 5 luxe gerechten met Wagyu, dessert, 6 glazen bijpassende wijnen en koffie / thee tot besluit met friandises.
Het Wagyu Chefs Table arrangement bieden wij aan vanaf 4 personen.
frisse salade aangemaakt met koriander, tartaar van kalfshaas, schuim van curry, vinaigrette van gember, ‘Asetra’ kaviaar
(Signature Dish)
crèmeux van bospeen en gelakte bospeen, sorbet van venkel, pecan noot, vinaigrette van ponzu, crème van dille
gebakken, salade van roodlof en hazelnoot, cantaloup meloen, jus van vadouvan
Gebraad, garnituur van witlof, polenta, cantharellen en jus ‘périgord’
gelakt met kalfsjus, jus van specerijen, stoofpeer, salade van witte kool, olie van bergamot
kort geroosterd en daarna zacht gegaard, saus bouillabaisse, bijpassend garnituur van het seizoen
gevuld met duxelles van courgette, pistache, tomaat en gezouten citroen. Hollandaise van tomaat
crèmeux van banaan en limoen, sorbet van exotische vruchten, compote van pikante mango
gebakken, kruim van bastogne, creme van kweepeer, vijg, balsamico ‘vila manodori dark cherry’
Onze wijnkaart……
Is iets waar wij heel erg gelukkig van worden!
Met blozende wangetjes mogen wij misschien wel beweren dat we er trots op zijn…
Afgelopen jaren hebben wij veel tijd besteed aan het samenstellen van een degelijke, variabele en interessante wijnkaart. Zo bevat die grootse namen als Coche Dury, F.X. Pichler en Giscours. Daarnaast zijn wij altijd opzoek naar nieuwe trouvailles om als voorbeeld Can Axartell, Neumeyer en Grivot Goissot te noemen. In de kaart vindt u onze favorieten terug met het logo erachter.
Wij houden erg van tradities, maar schuwen de moderne technieken zeker niet. Zo maken wij ook gebruik van het Coravin-systeem. Op deze manier kunnen we ook wijnen per glas aanbieden die voorheen alleen per fles te krijgen waren.
Omdat we hedendaags ook wat meer op het volume letten en een glas niet altijd voldoende blijkt te zijn en hebben we een rijk aanbod aan halve flesjes op de kaart staan.
Voor de liefhebbers van wijn-spijscombinaties hebben we naast het ‘Premier Cru’ arrangement ook een ‘Grand Cru-arrangement waar we de lat nog een tikkeltje hoger leggen. Mocht u eens helemaal geen zin hebben om alcohol te gebruiken dan bent u bij ons ook aan het goede adres. We hebben een keur aan veelal eigengemaakte alcoholvrije creaties die we met de meeste zorg bij onze gerechten hebben uitgezocht.
Wij hebben geprobeerd voor u een evenwichtige wijnkaart samen te stellen en we hopen dat u tot een mooie keuze kunt komen. Mocht u de actuele kaart alvast in willen lezen en/of specifieke wensen hebben dan kunt u altijd even een mailtje sturen naar sommelier@aandezweth.nl
Met vriendelijke groet,
Alain Rosier